Nieuws

Filterfunctie toegevoegd aan online overzicht van bijeninitiatieven

Gepubliceerd op
13 januari 2021

Ben je benieuwd naar bijeninitiatieven die jou kunnen inspireren of waarmee je kunt samenwerken? Maar dan wel specifiek in een bepaalde regio, op een bepaald type terrein of met speciale aandacht voor bijvoorbeeld bewustwording of voedselaanbod? Ons online initiatievenoverzicht is nu uitgebreid met een filterfunctie voor bijeninitiatieven. Bekijk wat jij wilt weten en maak een handig overzicht.

Het beschikbare overzicht van bijeninitiatieven is gebaseerd op een database opgezet door Naturalis, op basis van een samenwerking tussen Nederland Zoemt en de Kennisimpuls Bestuivers. Sinds 2018 is dit overzicht al online beschikbaar in de vorm van een zoombare kaart. Deze kaart wordt jaarlijks ge├╝pdatet en biedt per gemeente en per provincie een lijstje met de ons bekend initiatieven, en zoveel mogelijk aanvullend beschikbare informatie zoals een link naar een website, contactgegevens, en het type acties waar het initiatief zich op richt.

Het totale aantal initiatieven voor bijen in ons land is indrukwekkend. Dat maakt het in de praktijk soms lastig om initiatieven te vinden die lijken op wat jij zelf doet of zou willen gaan doen, of andere initiatieven die daar mooi op zouden aansluiten. Om deze reden hebben we deze winter een filterfunctie toegevoegd waarmee je gericht kunt zoeken naar initiatieven die voldoen aan een bepaalde combinatie van kenmerken. Nieuwsgierig geworden? Ga er dan zelf eens mee aan de slag.

Contactgegevens database

Ben jij zelf betrokken bij een initiatief voor bijen en wil je meer vertellen over jouw project? En zo anderen helpen bij hun eigen initiatief? Laat dan ook jouw gegevens opnemen in de database.